Nu kan helt små virksomheder også blive registreret

//Nu kan helt små virksomheder også blive registreret

Nu kan helt små virksomheder også blive registreret

Små personligt ejede virksomheder med omsætning under 50.000 kr. er normalt ikke registreret. De får muligheden fra 18. september 2014. Betegnelsen for disse personligt ejede mindre virksomheder er PMV. De kan nu få et CVR-nummer og dermed også en digital identitet.

Den nye virksomhedsform, PMV, er en mulighed for de helt små personligt ejede virksomheder med en omsætning under 50.000 kroner om året. Disse virksomheder har ikke pligt til at lade sig registrere, men de kan vælge at gøre det og få et CVR-nummer og dermed en digital identitet. CVR-nummeret fungerer som virksomhedens nøgle til fremtidens digitale samfund. Det kan f.eks. være nyttigt for virksomhederne at have et CVR-nummer i forbindelse med indberetninger til offentlige myndigheder, eller hvis de skal bruge medarbejdersignatur. Med CVR-nummeret følger også en digital postkasse, hvor det offentlige kan sende digital post til virksomheden.

PMV medfører ikke at virksomheden registreres for moms. Hvis man kommer til at have omsætning på mere end 50.000 kr. årligt, skal man lade sig omregistre til enkeltmandsvirksomhed. Man beholder samme CVR nummer.

PMV ER FOR DE HELT SMÅ ERHVERVSVIRKSOMHEDER

En personligt ejet mindre virksomhed, PMV, skal have en omsætning under 50.000 kroner om året. Den skal være ejet af en person, som står for alle beslutninger i virksomheden, og som hæfter økonomisk. Overskuddet af en personligt ejet mindre virksomhed bliver beskattet som personlig indkomst. Virksomheden må ikke have ansatte. Det skal være en erhvervsvirksomhed – ikke en hobbyvirksomhed. En PMV kan f.eks. være den lille mekaniker, den mobile frisør, en internethandel eller en virksomhed i opstartsfasen, som er usikker på deres omsætning.

HVIS VIRKSOMHEDEN VOKSER TIL ENKELTMANDSVIRKSOMHED

Hvis en personligt ejet mindre virksomhed får en omsætning på over 50.000 kr. om året eller får ansatte, kan virksomheden ikke længere være registreret som en PMV. Registrering er ikke længere frivillig, når virksomhedens omsætning er højere end 50.000 kroner om året, ligesom en virksomhed med ansatte skal indberette fx. A-skat, arbejdsmarkedsbidrag og ATP-bidrag mv. Virksomheden skal så skifte sin driftsform til at være en enkeltmandsvirksomhed. Virksomheden kan stadig beholde sit CVR-nummer ved sådan et skifte.

En PMV skal oprettes digitalt, ligesom alle registreringer skal foregå digitalt. Man kan oprette en personligt ejet mindre virksomhed på Virk.dk under ‘Start virksomheden’.

Udgivet af: Revisionsselskabet

2017-05-17T22:48:01+01:0019. september 2014|Categories: Offentlig|Tags: , , |